ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA

Ultrazvučna dijagnostika (ehografija) je potpuno bezbedna, neinvazivna i jednostavna dijagnostička metoda. Radi se kao osnovno snimanje kontrolnog-preventivnog praćenja vašeg zdravstvenog stanja kao i za rano otkrivanje promena u vašem orgnizmu.

PREGLEDI KOJE MOŽETE OBAVITI

ULTRAZVUK ABDOMENA I MALE KARLICE

Ultrazvuk stomaka (abdomena) i male karlice je dijagnostička metoda koja prikazuje strukturu različitih organa u trbušnoj duplji.

DETALJNIJE

ULTRAZVUK ŠTITNE ŽLEZDE

Ultrazvuk štitaste žlezde je jednostavna dijagnostička metoda za prikaz građe štitne žlezde, njenog anatomskog smeštaja, veličine i oblika, pri čemu se mogu videti bilo koje promene koje odstupaju od normalne građe (čvorovi, ciste, upalne promene, tumori).

DETALJNIJE

ULTRAZVUK MEKIH TKIVA

Dijagnostički ultrazvuk mišića radimo kod problema mekih struktura mišićno-koštanog sistema.

DETALJNIJE

ULTRAZVUK DOJKI

Ultrazvuk dojke je tehnika pregleda tkiva putem ultrazvučnih talasa koji prolaze kroz dojku. Ultrazvukom se analiziraju koža, potkožno masno tkivo, mlečne žlezde, eventualni čvorovi ili ciste u dojci.

DETALJNIJE

ULTRAZVUK SRCA

Ultrazvuk srca ili ehokardiografija je pregled srca kojim se dobija informacija o izgledu i funkciji srčanih struktura. Metoda je bezbolna, neškodljiva, bez rizika i kontraindikacija pa se može više puta ponavljati.

DETALJNIJE