MULTISLAJSNI SKENER (MSCT)

multislajsni skener (msct)

MULTISLAJSNI SKENER (MSCT) AKCIJA

Snižena cena 7.200,00 din, na sva snimanja multislajsnim skenerom. Trajanje snimanja sa pripremo oko 20min, nakon čega dobijate nalaz lekara radiologa u pisanoj formi, kao i snimke na CD-u. Sve u jednom danu, bez čekanja.

8,900.00 RSD7,200.00 RSD

Multislajsni skener je savremena dijagnostička metoda koja na potpuno bezbolan i bezbedan način, bez posebne pripreme, daje jasnu i preciznu sliku svakog organa.

Predstavlja brzu neškodljivu dijagnostičku metodu koja se izvodi ambulantno, a zbog svojih mogućnosti od neprocenljivog je značaja u dijagnostici svih oblasti medicine, jer se pomoću njega, u najkraćem roku postavlja dijagnoza, počinje dalje lečenje, što doprinosi bržem i sigurnijem izlečenju.

Pregled na multislajsnom skeneru pomaže u ranom otkrivanju malignih bolesti, jer promene otkriva i locira u stadijumima u kojima se može pravovremeno započeti lečenje.

Ova savremena dijagnostička metoda može da odvaja krvne sudove od ostalih struktura, tkiva i organa, cime se dobija jasna slika onoga što je potrebno dijagnostikovati. Multislajsni skener na potpuno bezbedan način, neinvazivan, bez uvođenja katetera i bilo kakvih instrumenata u telo pacijenta , može da prikaže stanje krvnih sudova, srca mozga i ostalih organa. Time se omogućava sa se pacijent na vreme uputi na dalji tretman, što pacijentu vrlo često spašava život.

Multislajsni skener vidi svaku promnu u krvnim sudovima mozga, otkriva proširenja lumena (aneurizme) što pre njegove pojave nije bilo moguće, osim uz invazivne metode.

Multislajsni skener daje veoma detaljne prikaze mekih tkiva, krvnih sudova i kostiju. Preporučuje se kod sumlje na tumore, trombozu, aneurizmu, krvarenje. Indikovan je i u situacijama gde postoji trauma, sumnja na unutrašnje krvarenje, oštećenje mišića, preloma kostiju. U prednosti je i kod pacijenata kod kojih postoji kontraindikacija za pregled magnetnom rezonancom ( postojanje pace maker-a ili metalnog stranog tela u organizmu).

U NAŠOJ ZDRAVSTVENOJ USTANOVI "MR ČUKARICA" MOŽETE URADITI:


 1. MSCT mozga
 2. MSCT sinusa
 3. MSCT temporalne kosti u visokoj rezoluciji
 4. MSCT vrata
 5. MSCT kičmenog stuba (sva tri segmenta – svaki segment posebno)
 6. MSCT zglobova
 7. MSCT angiografija mozga
 8. MSCT angiografija karotida (krvnih sudova vrata)
 9. MSCT aortografija – grudna, abdominalna aorta
 1. MSCT grudnog koša
 2. MSCT abdomena
 3. MSCT urografija
 4. MSCT male karlice
 5. MSCT kosti sa 3D rekonstrukcijom
 6. MSCT angiografija male karlice
 7. MSCT artrografije (snimanje zglobova sa intraartikularnim kontrastom)
 8. MSCT aortografija plućne arterije (za otkrivanje plućne embolije)

Pregledi na multislajsnom skeneru traju od 15-30 minuta u zavisnosti od toga koji deo tela se snima. Nakon obavljenog pregleda dobijate filmove sa opisom doktora specijaliste radiologije, bez čekanja i u istom danu.

Dodatna pitanja i informacije možete pogledati u drugim sekcijama sajta ili kontaktirati nas putem email-a ili mobilnih telefona.