MULTISLAJSNI SKENER SINUSA (PARANAZALNIH ŠUPLJINA)

multislajsni skener sinusa

MULTISLAJSNI SKENER SINUSA AKCIJA

Snižena cena 8.900,00 din, na sva snimanja multislajsnim skenerom. Trajanje snimanja je od 10 do 20 minuta u zavisnosti od dela tela koji se snima, nakon čega dobijate nalaz lekara radiologa u pisanoj formi, kao i snimke na CD-u. Sve u jednom danu, bez čekanja.

9,900.00 RSD8,900.00 RSD

Pozovite nas

Šta je MSCT paranazalnih šupljina?

Upala sinusa (sinuzitis) često je i ponovaljajuće zapaljenje sa kojim gotovo nema osobe koja se nije susrela bilo zbog infekcije, alergije ili drugih uzroka.

U velikoj većini slučajeva sinusitisa nije potrebno radiološko snimanje, ali ukoliko upala ne reaguje na terapiju ili je reč o ponavljanim epizodama sinusitisa, tada je neizbežna radiološka obrada.

Multislajsni skener sinusa (multislajsna kompjutorizovana tomografija) metoda je izbora za dijagnostičko ispitivanje nazalnih sinusa.

Kada uraditi MSCT paranazalnih šupljina, indikacije?

Radi se u slučajevima traumatskih povreda, stalnog ili čestog začepljenja nosa, kod stalnog ili čestog curenja iz nosa, kod krvarenja, anosmije (nedostatak čula mirisa), kod glavobolja i kod suzenja očiju.

Takođe indikacija za skener sinusa su polipi ili neke druge tumorske mase, znakovi i simptomi koji upućuju na komplikacije sinusitisa kao što su intrakranijalni apsces ili orbitalni celulitis i planiranje hirurške intervencije.

Kako se izvodi MSCT paranazalnih šupljina?

Zdravstvena ustanova MR Čukarica opremnjena je novim Siemens aparatom.

Uređaj je oblika velikog prstena u kojem se nalazi cev sa rendgen zracima i detektorima. Sto na kojem leži pacijent se pomera napred i nazad. U toku pregleda je jako bitno da pacijent ostane u potpunosti miran, jer i najmanji pokreti utiču na kvalitet pregleda.

Prostorija je ozvučena, snimanje prati radiolog i rendgen tehničar koji ga i izvodi. Snimke opisuje lekar specijalista radiologije.

Za snimanje MSCT sinusa nije potrebno više od 15 minuta.

Kako se pripremati za MSCT paranazanih šupljna?

Obući laganu odeću bez metalnih dodataka, nakita i sličnih predmeta.

Kod pozitivnih alergijskih reakcija, treba obaviti premedikaciju kortikosteroidima i antihistaminicima koju možete dobiti od osoblja pri zakazivanju pregleda.

Pacijent sa sobom donosi nalaze krvi (urea i kreatinin), ne starije od 15 dana, te svu medicinsku dokumentaciju.

Pregled kod trudnica predstavlja kontraindikaciju za snimanje.

Osobe koje imaju više od oko 120 kg, ne mogu pristupiti CT-u.

Dodatna pitanja i informacije možete pogledati u drugim sekcijama sajta ili kontaktirati nas putem email-a ili mobilnih telefona.