MULTISLAJSNI SKENER SINUSA (PARANAZALNIH ŠUPLJINA)

multislajsni skener sinusa

MULTISLAJSNI SKENER SINUSA AKCIJA

Snižena cena 7.900,00 din, na sva snimanja multislajsnim skenerom. Trajanje snimanja sa pripremo oko 20min, nakon čega dobijate nalaz lekara radiologa u pisanoj formi, kao i snimke na CD-u. Sve u jednom danu, bez čekanja.

8,900.00 RSD7,900.00 RSD

Šta je MSCT paranazalnih šupljina?

Upala sinusa (sinuzitis) često je i ponovaljajuće zapaljenje sa kojim gotovo nema osobe koja se nije susrela bilo zbog infekcije, alergije ili drugih uzroka.

U velikoj većini slučajeva sinusitisa nije potrebno radiološko snimanje, ali ukoliko upala ne reaguje na terapiju ili je reč o ponavljanim epizodama sinusitisa, tada je neizbežna radiološka obrada.

Multislajsni skener sinusa (multislajsna kompjutorizovana tomografija) metoda je izbora za dijagnostičko ispitivanje nazalnih sinusa.

Kada uraditi MSCT paranazalnih šupljina, indikacije?

Radi se u slučajevima traumatskih povreda, stalnog ili čestog začepljenja nosa, kod stalnog ili čestog curenja iz nosa, kod krvarenja, anosmije (nedostatak čula mirisa), kod glavobolja i kod suzenja očiju.

Takođe indikacija za skener sinusa su polipi ili neke druge tumorske mase, znakovi i simptomi koji upućuju na komplikacije sinusitisa kao što su intrakranijalni apsces ili orbitalni celulitis i planiranje hirurške intervencije.

Kako se izvodi MSCT paranazalnih šupljina?

Zdravstvena ustanova MR Čukarica opremnjena je novim Siemens aparatom.

Uređaj je oblika velikog prstena u kojem se nalazi cev sa rendgen zracima i detektorima. Sto na kojem leži pacijent se pomera napred i nazad. U toku pregleda je jako bitno da pacijent ostane u potpunosti miran, jer i najmanji pokreti utiču na kvalitet pregleda.

Prostorija je ozvučena, snimanje prati radiolog i rendgen tehničar koji ga i izvodi. Snimke opisuje lekar specijalista radiologije.

Za snimanje MSCT sinusa nije potrebno više od 15 minuta.

Kako se pripremati za MSCT paranazanih šupljna?

Za snimanje multislajsnog skenera sinusa nije potrebna posebna priprema. Obući laganu odeću bez metalnih dodataka, nakita i sličnih predmeta.

Kod pozitivne alergijske reakcije na jodna kontrastna sredstva, treba obaviti premedikaciju kortikosteroidima i antihistaminicima koju možete dobiti od osoblja pri zakazivanju pregleda.

Pacijent sa sobom donosi nalaze krvi (urea i kreatinin), ne starije od 15 dana, te svu medicinsku dokumentaciju.

Pregled kod trudnica predstavlja kontraindikaciju za snimanje.

Osobe koje imaju više od oko 120 kg, ne mogu pristupiti CT-u.

Dodatna pitanja i informacije možete pogledati u drugim sekcijama sajta ili kontaktirati nas putem email-a ili mobilnih telefona.