MR ENTEROGRAFIJA

Pregled se obavlja magnetnom rezonancom jačine 1.5T.

enterografija

ENTEROGRAFIJA AKCIJA

U našoj zdravstvenoj ustanovi moguće je snimiti tanko crevo na magnetnoj rezonanci - MR ENTEROGRAFIJA, po sniženoj ceni 28,000.00 RSD, sa uračunatim kontrastnim sredstvom. Priprema i trajanje snimanja je oko 1-2h, nakon čega dobijate nalaz lekara radiologa u pisanoj formi, kao i CD filmove. Sve u jednom danu, bez čekanja.

35,000.00 RSD28,000.00 RSD

POGLEDAJ SVE POPUSTE

Mr enterografija je superiorna, neinvazivna dijagnostička metoda koja omogućava precizan i detaljan pregled tankog creva bez jonizujućeg zračenja.

MR ENTEROGRAFIJA PRIPREMA ZA PREGLED

Da bi se uspešno obavila MR enterografija neophodna je odgovarajuća priprema. Potrebno je da pacijent 24h pre pregleda bude na dijetalnom režimu ishrane, a 12h pre pregleda da ništa ne jede. Vodu možete piti. Pet dana pre pregleda ne uzimati aspirin ili sintrom, farin, sinkum, acenokumarol.

U našu ustanovu doći sat i po vremena pre zakazanog pregleda, da bi pili tečnost, koju ćete od nas dobiti. Tokom pregleda pacijent će dobiti intravenski buscopan ampl. i kontrast.

Potrebno je sa sobom poneti svu medicinsku dokumentaciju koju pacijenti poseduju, a tiče se pregleda (rentgenske snimke, ultrazvučne nalaze, kolonoskopiju ...) i obavezno nalaze laboratojije uree i kreatinina, ne starije od mesec dana.

MR ENTEROGRAFIJA SE KORISTI ZA DIJAGNOSTIKU:

  1. Kronove bolesti
  2. zapaljenskih bolesti creva
  3. opstrukcije creva
  4. apscesa, fistula
  5. tumora tankog creva
  6. celijakije
  7. i drugih patoloških promena creva

KAKO IZGLEDA PREGLED TANKOG CREVA MAGNETNOM REZONANCOM?

Postupak je bezbolan i neinvazivan, nema štetnih jonizirajućih zraka niti zračenja. Radiološki tehničar će postaviti specijalne zavojnice oko abdomena. Tokom snimanja magnetnom rezonancom nalazite se unutar uređaja, oblika cevi. Aparat stvara ponavljajuće zvukove, zbog čega ćete dobiti posebne slušalice za uši koje prigušuju zvukove kako bi se prijatnije osećali..Važno je biti maksimalno miran tokom pregleda, tj. ne pomerati se, jer se pri pomeranju stvaraju artefakti i slika neće biti prikladna za analizu. Takođe je važno slušati upustva radiološkog tehničara.

Ponekad je prilikom snimanja potrebno primiti i kontrastno sredstvo (što određuje lekar radiolog u toku samnog snimanja) radi boljeg prikaza promene i otklanjanja sumnje na patološki process. Kontrastno sredstvo se obično aplikuje preko vene u ruci ( kao kada vadite krv ). U nekim slučajevima prilikom intravenskog davanja kontrastnog sredstava pacijent može osetiti hladnoću ili toplotu u ruci.

Po završenom pregledu lekar specijalista radiolog odmah očitava i opisuje Vaše snimke, nakon čega dobijete nalaz, gde Vam lekar precizno i detaljno objasni Vaš nalazi da preporuku za dalji nastavak lečenja ili eventualno uputi u ogdovarajuću bolničku ustanovu.

Pregled može trajati od 30 minuta do sat vremena.
Nakon završene dijagnostike tankog creva na magnetnoj rezonanci, možete se vratiti uobičajenim dnevnim aktivnostima.

Lekari koji rade mr enterografiju u našoj ustanovi:

Dodatna pitanja i informacije možete pogledati u drugim sekcijama sajta ili kontaktirati nas putem email-a ili mobilnih telefona.