Snimanje kolena rendgenom - rendgen kolena

Šta je RTG snimanje kolena?

Rendgensko snimanje kolena jedno je od najčešćih i najstarijih poznatih dijagnostičkih procedura u medicini. Reč je o potpuno bezbolnom snimanju delova ljudskog tela, u ovom slučaju područja kolena, pomoću kojeg je moguće saznati detalje o brojnim strukturama koje se nalaze u ovom delu tela. 

RTG KOLENA (MR Čukarica)

Šta obuhvata snimanje kolena na rendgen aparatu?

  1. Rendgensko snimanje kolena u dva pravca
  2. Snimke rendgenskog pregleda na CD-u
  3. Nalaz lekara specijaliste radiolgije u pisanoj formi, a objašnjenje razgovorom, odmah nakon završenog pregleda.

Kada se radi rendgensko snimanje kolena?

Rendgen kolena može pomoći u pronalaženju uzroka bola, osetljivosti, otoka ili deformiteta. Vaš lekar će zatražiti da napravite RTG snimanje kolena ukoliko osetite ili imate dugotrajnu bol u kolenu, otok kolena, ukoliko primetite promene u kvalitetu kostiju, poravnanju zgloba kolena, prostorima zglobova i hrskavici, kao i pojavu znakova artritisa. RTG kolena je idealan i kod povreda kolena kao što su prelomi, iščašenja ili druge posledice traume. Može pomoći lekarima u procesu planiranja operacije, kao i prilikom praćenja rezultata iste.

Magnetna rezonanca jedna regija

Magnetna rezonanca jedna regija

Ponedeljkom i petkom popust na snimanje jedne regije na magnetnoj rezonanci: glava, vratna kičma, torakalna kičma, lumbalna kičma ili angiografija. Snimanje je vodjeno stručnim timom naših radiologa od kojih po završenom pregledu dobijate očitan nalaz u pisanoj formi, kao i CD filmove.

11.100 RSD9.900 RSD

Kako se obavlja rendgen kolena?

Jednostavan rendgenski snimak zgloba kolena ne bi trebalo da traje više od nekoliko minuta, tokom kojeg se rendgenski zraci usmeravaju kroz određeni deo tela pacijenta, u ovom slučaju kroz koleno i okolne strukture, kako bi se dobila vizualizacija ovog dela tela. Izvodi se u posebnoj sobi, s pokretnom rentgenskom kamerom. Ovu sliku zatim analizira lekar radiolog na osnovu koje postavlja pravilnu dijagnozu problema.
Za sam tretman RTG snimanje kolena nisu potrebne posebne pripreme. Ukoliko postoji potreba lekar Vas može uputiti na dodatno dijagnostičko snimanje magnetnom rezonancom koja osim koštanih daje dobar prikaz i mekotkivnih struktura (mišića, ligamenti, tetive,zglobni prostor, debljna hrskvice).

Lekari radiolozi koji očitavaju RTG kolena?

  1. Dr Čedomir Lazović / spec radiologije
  2. Dr Vladimir Debeljković / spec radiologije
  3. Dr Goranka Georgijević / spec radiologije
  4. Prim. dr Gordana Žikić / spec radiologije
  5. Dr Siniša Čavić / spec radiologije
  6. Dr Olivera Stanojević / spec radiologije