BLOG

Pregledaju se arterije i vene karotidnog i vertebralnog arterijskog sliva u vratnoj regiji. Procenjuje se debljina zida arterijskih krvnih sudova, stepen eventualnih suženja, odnosno stepen arterioskleroze. Na osnovu dobijenih vaskularnih parametara zaključuje se da li postoji riizik za moždanu ishemiju i cerebrovaskularnu bolest.

DETALJNIJE

Prostata se uvećava uglavnom kod straijih muškaraca i to stanje naziva se benigna hiperplazija prostate (BHP)- nemaligni, prekomerni rast ćelija prostate. Učestalost benignog uvećanja prostate se povećava sa godinama jer je proces vezan za starenje gde hormon testosteron i njegovi derivati imaju značajnu ulogu u kontroli rasta prostate.

DETALJNIJE

Spirometrija je neinvazivna dijagnostička metoda kojom se procenjuje zapremina plućnog vazdušnog prostora i protok vazduha kroz disajne puteve. Veoma je bitan test da lekar pulmolog vidi kako Vaša pluća rade, a za pacijenta je potpuno bezbolan, brz i nije težak.

DETALJNIJE

Pacijent se u našu ustanovu javio zbog bola u sredini leđa, nakon traumatskog pada na ulici, gde mu je predloženo da uradi magnetnu rezonancu  grudne regije kičmenog stuba, jer mu se bol širio i u porebricu, nakon čega je utvrđeno da je došlo do kompresivnih preloma na nekoliko nivoa, nakon čega je pacijent upućen ortopedu u referentnu zdravstvenu ustanovu.

DETALJNIJE

Ukoliko Vas bolno rame ometa u izvođenju svakodnevnih aktivnosti  ili  sportskih aktivnosti,  u našoj  zdravstvenoj ustanovi možete pronaći stručno osoblje koje će Vam pomoći da se oporavite od povrede  i savetovati Vas kako da bezbolno nastavite sa svojim aktivnostima, koje do sad zbog bola niste bili u stanju da obavljate. 

DETALJNIJE

Sve česće jesmo svedoci da bolest ne bira godine, pa su tako  i one najteže – maligne bolesti sve učestalije. Zato je jako bitno da slušate svoje telo, savetujete se sa zdravstvenim radnicima  i redovno kontrolišete svoje zdravstveno stanje.

 

DETALJNIJE